Henza Akın Çolakoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi

Telefon : 0216 461 30 30
Belgegeçer : 0216 481 38 95
WEB https://hakincolakoglu.meb.k12.tr
Adres : BULGURLU MAH. KURUDERE SK. HENZA AKIN ÇOLAKOĞLU İMAM HATİP LİSESİ BLOK NO: 14/1 ÜSKÜDAR / İSTANBUL
VİZYON : Öğrenme için her türlü fırsatın sağlandığı, insanın küçük bir evren, evrenin büyük bir insan olduğunun bilincinde olan, bilgili, becerikli ve nitelikli öğrencilerin yetiştirildiği, en çok tercih edilen gözde bir eğitim kurumu olmaktır.
MİSYON : Öğrencilerimizi; millî, manevi ve ahlakî değerleri her şeyin üstünde tutan, sağlam karakterli, sağlıklı, dürüst, vatan ve millet sevgisi ile dolu, ülkesine yararlı, okuyan, inceleyen, araştıran, evrensel değerleri benimseyen, kendi ayakları üzerinde durabilen, düşüncelerini savunurken başkalarının düşüncelerine de saygı gösteren, görev ve sorumluluklarının bilincinde olan kendisiyle barışık ve başarılı öğrenciler olarak bir üst öğrenime hazırlamaktır. İstiklal bilinci içinde milli kültür ve milli hayat seviyesini çağın bilgisiyle üstün kılan, kendisi ve toplumuyla barışık nitelikli bireyler yetiştirmek için varız. Sevgi ve saygı ortamında başarma azmi ile sorgulayarak öğrenen, öğrendiklerini hayata aktarabilen bir nesil yetiştirmektir.
BAŞARILAR : Futsal Okul Takımı İstanbul Şampiyonu Wushu Kung-Fu Genç Erkekler Türkiye Şampiyonu Wushu Kung-Fu Genç Erkekler Balkan Şampiyonu Kur´an-ı Kerim´i Güzel Okuma Yarışması İstanbul 3.sü

Biyoloji Laboratuvarı :1
Öğretim Şekli :Normal Eğitim
Saatler : 8:10-15:20
Bağlantı : Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil : İngilizce
Isınma : Kalorifer-Doğalgaz
Servis : Okulumuzda servis hizmeti yoktur.
Ulaşım : Üsküdar ve Kadıköy´den Ümraniye´ye giden veya Namazgah mevkiinden geçen her tür vasıtayla ulaşım sağlanabilir. Okulumuz Üsküdar, Ümraniye yolu üzerinde Namazgah Camisini geçince Koska´nın arkasındadır. Özel araçla gelenler, Namazgah camisinin önünden Bulgurlu istikametine dönerek 100 metre kadar aşağıda sol köşede A101 marketinden sola dönerek sokağa devam ederlerse sol üst tarafta okulu görebilirler.
Yerleşim Yeri : Bulgurlu Mah. Kurudere Sok. No14 Üsküdar/İSTANBUL
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : 5km
Kontenjan Bilgileri : Gelecek eğitim öğretim yılında 102 öğrenci kaydı planlanmaktadır.
Taban-Tavan Puan Bilgileri : Okulumuz Ortaokul ortalamasıyla öğrenci kabul etmektedir.
Okulun Sınav Başarı Durumu : Geçen yıl başta Öğretmenlik bölümleri olmak üzere 40 öğrencimiz Üniversiteye kayıt olma hakkı elde etmiştir.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi : %65
Sportif Etkinlikler : ATLETİZM, BADMİNTON, SATRANÇ, MASA TENİSİ, GÜREŞ, FUTBOL, BASKETBOL, VOLEYBOL, BİLEK GÜREŞİ, BİSİKLET, KAMP VE GEZİ ÇALIŞMALARI
Bilimsel Etkinlikler : Okulumuz Teknoloji takımının yürüttüğü drone Çalışması vardır.
Proje Çalışmaları : Harezmi Projesi, Namazla Diriliş Projesi, Sabah Namazı Buluşmaları
Yurtdışı Proje Faaliyetleri : Geçmiş yıllarda ERASMUS projesi kapsamında etkinlik yapıldı. Bu yılda başvurular yapıldı.